KSS 2020

Kits Sommersaloner 2021 bliver fra d. 21. juli til d. 24. juli.

Kits Sommersaloner er opstået som en forlængelse af Fejø Kammermusikfestival, og det er de samme kræfter der står bag.

Vi arranger Kits Sommersaloner i 2021 samarbejde med cellisten Andreas Brantelid.

Og I sommer gæster forfatteren Pablo Llambías os endnu engang. Denne gang både med performance og skrivekursus.

Glæd jer også til en helt særlig aften med Kira Skov, norsk besøg - af Stian Carstensen, som for første gang mødes på scenen med danske Nikolaj Hess. Vi kan slet ikke vente med at opleve hvad det vil føre til.

 

BOOK BILLETTER HER

  -

Vi lagde ud sidste år med 2 koncerter.

En koncert med Mick Moloney and Friends med musik udelukkende af Mick Moloney, en forsmag på musik en kommende film af Mick Moloney.

Og en koncert med Julie Eskær, Sara Wallevik, Emilie Eskær, Christian Hougaard, Nikolaj Hess, Mads Vinding, Sofie Hermind og de to dansere, Elisa Spagone og Marian Codrut Cojocaru Aka Bboy Cojo.

Vi er taknemmelige for tidligere fondsstøtte fra: Fejø-Fonden, Oticon, Fejø Foreningen, Carl Nielsens fond, Knud Højgaards Fond, Augustinus Fonden, Fejø-Fonden, Jyllandspostens-Fond, Nordea Fonden, Dodekalitten, Fejø-Fonden, Fejø Mølle, Fejø Børnehus, 15. Juni Fonden, Lolland Kommune, Fejø Menighedsråd, DR/P2, DMF, Artist Forbundet, SEAS-NVE, Lollandsfonden

  plakat 2014 plakat 2015 plakat 2016 plakat 2017

 

Koncept

Igennem vores arbejde med den tidligere Fejø Kammermusikfestival, der fungerede i årene 2012 – 2017 på Fejø, har vi arbejdet med at finde anderledes og utraditionelle lokationer til vores koncerter og performances.

Vi har altid været interesserede i at udforske i nye rammer for koncerterne. Tviste koncertsituationen og afsøge muligheden for at blande kunstformer og miljøer. Fx

ved forfatterimprovisationer sammen med musikerne Boi Holm og Christian Hougaard.

Eller ved at lade opera sangeren Sine Bundgaard synge Mozart med strygeorkester midt i gruset i Karins ridehal, der har speciale i Working Equitation. Spille nyfortolkede klassiske kompositioner i en tappehal i et af Fejøs berømte ciderier.Vi har arbejdet med alle mulige akustikker indendørs og udendørs, herunder også steder med meget begrænset plads, fx i møllehatten på Fejø Mølle med plads til 20 personer.

Ideskaberne Elen Lura Haakensen og Christian Hougaard, der står bag Kits Sommersaloner, kommer fra forskellige musikalske miljøer. Elen er opvokset i Stavanger og er solistuddannet i Oslo og Stockholm, og i øjeblikket fastansat i Det kgl. Kapel på Det kgl. Teater. Hun repræsenterer et meget fordybet blik på solospil og den store kammermusiktradition, som celloen knytter sig til igennem barokken, wienerklassikken og romantikken. Christian startede i Tivoli Garden og tog siden diplomklasse på DKDM i København og senere solistklasse og kammermusikklasse i Paris. Hans saxofon knytter sig til musik i senromantikken, nyklassikken, nyere kompositionsmusik og improviseret musik. Christian er samtidig inspireret af musikteatermiljøet, idet han er medskaber af teatergruppen Dr Dante og medvirkende i perioden 1981 – 2001. Ud over det kendte klassiske repertoire har Elen og Christian inddraget fx børneteater og musik, maler koncerter, ny koreograferet dans, forfattere, oplæsere, musik komponeret til lejligheden, elektronisk musik, unge der spiller til unge koncerter.

I år vil fokusset, også inspireret af Corona situationen, ligge på især solospil og mindre ensembler. Derudover har vi inviteret unge billedkunstnere til at udstille nye værker under Kits Sommersaloner. Og vil sammen med cellisten Andreas Brantelid tilrettelægge det helt rigtige program med de helt rigtige musikere. Mere om dette snart.

Denne sommer samarbejder Kits Sommersaloner med også Den Helbredende Have på Fejø, der er i en lang årrække har været kendt for at arbejde med helbredende urter, finde nye veje for sindet, og afsøge nye samværsformer og arbejdsformer. De lægger overnatning og koncertplads til forfatteren Pablo Llambías, der under dette år Kits Sommersaloner vil lave skrivekursus med henblik på performance med musikere. Der vil være performance med både Pablo, musikere og skrivestuderende.

Derudover vil der være samarbejde med Fejø-boeren og sangeren Annette Gry Svåbæk, der arbejder med Fejø-fortællinger og danske sange, samt med det kendte Fejø-cideri Kernegården.

Det er samtidig planen, at alle musikere på Kit Sommersaloner i år medbringer egne studerende, der således også vil skabe rammen om masterclass og en mulig elevkoncert.

Som Elen udtrykker det, så er det os meget magtpåliggende især at prøve at nå og møde det unge publikum. Vores forhåbning er, at vi på længere sigt er med til at skabe et miljø, der kan tiltrække unge til klassiske festivals og koncerter generelt.

I år er der også håb om eksklusiv koncert for et udvalgt publikum, der skal sejles i særlig koncertbåd fra Fejø til Vejrø med oplæsning og strygetrio koncert på det eksklusive Hotel på Vejrø.

Hvis forholdene på et tidspunkt giver plads til det, vil vi også forsøge igen at inddrage dansere, der vil fortolke den spillede musik under koncerterne.

I den smukke lade på Fejø vil vi holde skriveworkshops for unge. Der er en stor interesse blandt unge i at skrive, og gennem skrivningen får man stimuleret deres interesse for at læse. Skriveworkshoppen har til formål at dele glæden ved litteratur, mennesker og livet med hinanden, og øge empatien, forståelsen og interessen for hinanden gennem skriften og dét at læse hinandens tekster. På Fejø er det hensigten at nå ud til unge, der ikke normalt stifter bekendtskab med skriveworkshops og har mulighed for at deltage i en sådan. Deltagerantallet er begrænset til otte, og henvender sig til unge i alderen 16-30 år. Workshoppen ledes af Pablo Llambías, forfatter og studielektor ved sangskriverlinjen på Rytmisk Musikkonservatorium i København.

Om tekst og musik:

På Fejø har vi udforsket forskellige formater for samspil mellem litteratur og musik. For eksempel er udvalgt litteratur er blevet læst op i en vekselvirkning med korte musikstykker. I et andet eksempel er litteratur blevet læst op til meditativ, improviseret musik. Dette år vil vi udvide dette samspil til at omfatte litteratur i samspil med solo cello-stykker. Vi gør os også tanker om at lade workshoppens unge deltagere læse op til musik.

Program 2017: fejoe_festival_2017_program.pdf

Program 2016: fejoe_program_2016.pdf

Informationsfolder 2016: fejoe_folder_2016.pdf

Program 2015: Fejø-Kammermusik-Festival-2015-program.pdf

Billeder

  KSS 2020
  Fotos 2016 af Hans Christian Nielsen
« 1 of 2 »
  Skitser 2016
« 1 of 2 »
  Fotos 2015 af AnneBette - fra atelier-lendorf.dk Blandet 2015
24.7.2015
25.7.2015
26.7.2015
« 1 of 2 »
  Børnekoncert 2015
Fejø Kirke 17/7-2014
Fejø Mølle 18/7-2014
« 1 of 2 »
  Laden 19/7-2014
« 1 of 2 »
  Hotellet (Landbolyst) 20/7-2014
« 1 of 3 »
 

Feedback

Send gerne forslag, tilbagemeldinger, ris og ros.

Sponsorer

Fejø Kammermusikfestival er skylder vore sponsorer en meget stor tak for de bidrag, vi har modtaget. Festivalen har kun kunnet gennemføres ved hjælp af den store velvilje, hjælp og støtte, vi har modtaget. Vi takker for denne støtte, der har givet Fejø Kammermusikfestival mulighed for at præsentere levende musik af meget høj kvalitet.