KUNSTNERNE 2017

/MiriannaBanner72.jpg
/StianCarstensen.jpg
 
Stian Carstensen, Accordeon
-multiinstrumentalist og komponist
Uddannelse:
Jazzlinjenved Trøndelag musikkonservatorium.
Private studier av traditionel folkemusik/komposition Bulgarien. Statens 2 årige kunstnerstipendium for studier af bulgarsk polyfoni 2002-2004.
Utvalgte arbejder/konsertvirksomhed:
 
Har ellers deltatt på ca 70 plateinnspillinger som musiker og produsent med forskjellige artister som f.eks Erik Bye, Øystein Sunde, tatersangeren Elias Akselsen og Kaizers Orchestra.
 
/Georg BreinschmidSH.jpg
 
Georg Breinsmid, kontarbas
George Breinsmid er født I 1973 og bor I Wien. Han er en af de førende østrigske musikere på den internationale scene. Breinsmid tog en uddannelse i kontrabas på Wiens konservatorium. Han var en del af Tonkünsterorchester Niederösterreich fra 1994 til 1996 og Vienna Philharmonic Orchestra i årene 1996-98. Derefter besluttede han sig til at gå fra en karriere i orkesterverdenen og vie sig til improviseret music, hans store passion. Siden 1999 har han etableret sig som en af de mest versatile og virtuose bassister på den international scene. Han har bl.a arbejdet sammen med Archie Shepp, Charlie Mariano, Kenny Wheeler, Bieli Lagrene, Triology og Megablast.
 
 
/AndreasBrendelid.jpg
 
Andreas Brantelid, cello. (født 1987) er en svensk-dansk cellist.
Han debuterede som 14-årig med Elgar’s Cello Concerto i det Kongelige Danske orkester. I 2006 vandt han Eurovision Young Musicans konkurrencen, deltagende for Sverige. Det følgende år blev han DR Kunster 2007. I 2009 modtog han Kronprinseparrets Kulturpris. Andreas Brantelid har været “Junge Wilde” musiker ved Konzerthaus Dortmund fra 2012 til 2015.
 
www.opus3artists.com
/BoiHolm.jpg
 
Boi Holm, Guitar, producer og komponist. Han har medvirket og været medarrangør på utallige teaterproduktioner i samarbejde med Nikolaj Cederholm. Boi Holm er en meget alsidig kunstner, der favner bredt og til stadighed udvider kunstens grænser.
Med visionær tilgang til musikken bibringer Boi Holm sitrende nærvær til sit publikum og skaber eftertænksomhed.
 
/CarlOscarSH.jpg
 
Carl-Oscar Østerlind, cello.
Som vinder af Danish String Soloist konkurrencen og den svenske Ljunggrenske konkurrence er Carl-Oscar i gang med en karriere som solist og kammer musiker.
Los Angles Times har kaldt ham en “superb cellist” og han modtog for nyligt Det Danske Kunstråd’s karriere legat, Den Unge Elite 2016.
 
/NatalieCleinSH.jpg
 
Natalie Clein, cello Født i England. Under stor opmærksomhed vandt hun både “BBC Young Musician of the Year” og “Eurovision Competition for Young Musicians” som 16-årig. Som musikstuderende, modtog hun “The Queen Elisabeth The Queen Mother Scholarship” legatet fra The Royal Collage of Music London. Hun spiller på “Simpson” Guadagnini celloen fra 1777.
 
www.natalieclein.com
/GiovanniPunziSH.jpg
 
Giovanni Punzi, klarinet.
Solo klarinetis Principal clarinet I Københavns Philharmoniske Orkester.
Giovanni blev født i Salerno I 1989. Han har en uddannelse i udøvende clarinet fra 2006. På trods af sin unge alder, regnes Punzi som en af de ypperste europæiske klarinetister af sin generation.
 
www.playwithapro.com
/MiriannaSH.jpg
 
Marianna Shirinyan, klaver.
Vores kreative musikalske leder, Marianna, født I Armenien, er en af de mest efterspurgte kreative pianister idag. Både som solist og kammermusiker er hun ofte gæst ved flere store international festivaller, så som Schleswig Holstein Music Festival, Bergen Festspillene og The MDR Summer Music Festival. Hun har spillet med bl.a. Danish National Symphony Orchestra, Oslo Philharmonic, Gothenburg Symphony, Bavarian Radio Symphony Orchestra, Kammerakademie Potsdam, Munich Symphony Orchestra, Tapiola Sinfonietta og the Helsinki Philharmonic Orchestra.
 
/RolandPontinen.jpg
 
Roland Pöntinen, klaver.
Roland debuterede med the Royal Stockholm Philharmonic i 1981 og har siden spillet med flere af verdens store orkestre. Med en ubændig musikalsk tørst og en fantastisk teknik har han skabt sig et kæmpe repertoire, rummende alt fra Bach til Ligeti. Særligt koncentreret omkring “Den Gyldne Periode” af piano værker fra det 19. århundrede og gennem den første halvdel af det 20. århundrede med komponister som Debussy, Busoni, Szymanowski og Rachmaninov.
 
www.rolandpontinen.com
/Simon-sim-1 sh.jpg
 
Semion Balschem, pianist
begyndte sin musikalske uddannelse som 6-årig i fødebyen Kiev og afsluttede den med udmærkelse fra solistklassen ved Musikkonservatoriet i Moskva.
Efter endt uddannelse vendte han tilbage til Kiev som lærer på konservatoriet. Sideløbende hermed turnerede han over hele det daværende USSR som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Det blev også til flere indspilninger for det navnkundige Melodia.
Ud over musikken har han to store interesser: sprog og historie. I Wien lærte han sig tysk med en ordbog i hånden, italiensk taler han flydende, fransk lærte han i skolen og engelsk er en selvfølge. Verdenshistorien har han styr på, og Danmarks historie og geografi kender han bedre end de fleste indfødte.
 
/KimKristensen.jpg
 
Kim Kristensen, Klaver.
Kim Kristensen er pianist, elektronisk musiker, og komponist uden gengre-begrænsninger. En afsøgende tilgang til musikkens forunderlige verden har været et kendetegn ved hans musikalske løbebane. Er overvejende autodidakt, men har studeret en årrække på musikvidenskabeligt institut.
Har tidligere fungeret som lærer på bl.a. rytmisk musikkonservatorium og er pt. underviser på Færøerne. Har igennem årene været leder af talrige ensembler såsom Ocean Fables, Ildvæverne, Zuk, Janjiki-San, Alda Magna og har komponeret til bigbands og klassiske kammerensembler.
 
/PoulVejbo.jpg
 
Tenor Poul Vejbo bosat på Fejø
Ansat ved Det Kongelige Teaters Operakor i 34 år (1971-2005). Har sunget og medvirket i mere end 37 forskellige operaer.
Ansat som kirkesanger i Avedøre Kirke 24 år ( 1993- ), hvor jeg fortsat har virke. Ansat som kirkesanger i Fejø Kirke 10 år (2007- ), hvor jeg fortsat har virke.
/SineBundgaard.jpg
 
Sine Bundgaard, sopran
havde sin professionelle debut i 2003 på Den Kongelige Danske Opera som Gilda i Verdis Rigoletto. Hendes internationale debut var som Zerbinetta i Strauss' Ariadne på Naxos på Opera Municipal de Marseille i 2002. Hendes tyske debut på Bayerische Staatsoper i München var som Fiakermilli i Strauss' Arabella i 2006. Siden da har hun haft en omfattende international karriere, både som en opera-, koncert-, oratoriumsanger. Hendes EMI debut-serie-optagelse, med orkester sange af Strauss, Duparc, Berg og Poulenc, blev stemt Vocal CD for året 2005 og modtog fantastiske anmeldelser internationalt.
 
/ChristianHougaardSH.jpg
 
Christian Hougaard, Saxofon
Christian er hovedsagligt klassisk uddannet, men har samtidig dybere rødder i den rytmiske scene. Mange nutidige værker er blevet komponeret specielt til Christian.
Har en international karriere som kammermusiker i Danish Saxophone Quartet og Quatour Reunion de Saxophones (startet i Paris).
Har stor erfaring som musikalsk leder, komponist og musiker ved flere teaterkompagnier, så som Dr. Dante. Som solist og kammermusiker har han optrådt og spillet i mange lande; Kina, Japan, USA, Argentina, Sverige, Norge, England, Irland, Island, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Rusland, Letland, Litauen, Estland, Østrig og Schweiz. Han har spillet med Gilles Apap og Christian Lindberg, blandt mange andre. I løbet af de sidste 30 år har Christian spillet i The Danish Saxophone Quartet og har opført over 120 originale, kontemporære musikstykker, specielt skrevet for kvartetten. Han har også en betydelig erfaring med at skrive og opføre musik til teaterstykker og er co-leder og arrangør i den creative process omkring New Style Teater Koncerter. Christian Hougaard er sponseret af Selmer Saxophones Paris og Vandoren Paris.
 
 
 
/EllenNisbeth.jpg
 
Ellen Nisbeth, Viola.
Ellen er en af de mest interessante unge solister, der er udsprunget fra Skandinavien i de seneste år. Hun er født I Sverige og er for nylig blevet udvalgt af ECHO (European Concert Hall Organisation) til at være en af deres “Rising Stars” fra sæsonen 2017/2018. I løbet af de næste to år, vil Ellen debutere på den internationale musikscene på så fremtrædende steder som Concertgebouw Amsterdam, Barbican Center London, Musikverein Vienna, Cité de la Musique Paris og BOZAR Brussels blandt andre.
 
www.ellennisbeth.com
/FrederikPaulssonSH.jpg
 
Fredrik Paulsson, violinist.
Fredrik turnerer ofte rundt i verden i sin kapacitet som solo violinist, violist og kammer musiker. Han optræder ved førende begivenheder, så som Wiener Konzertverein og Konzerthaus, Amsterdam Concertgebouw, Alice Tully Hall, Wigmore Hall and Palais des Beaux Arts i Paris, såvel som nogle af verdens top musikfestivaller; alt fra Aldeburgh, Bath, Norwich og Edinburgh samt Risör til Kuhmo.
 
 
www.paulssonthestorywithin.wordpress.com
/ChristianEllegaard.jpg
 
Christian Ellegard, violinist
er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium under professor Peder Elbæk og professor Serguei Azizian og havde sin debut fra solistklassen i 2011. Han supplerede sine studier på kammermusikinstituttet Edsberg Slot i Stockholm hos professor Ulf Wallin og Mats Zetterquist, hvorfra han tog en magistereksamen. Christian Ellegaard har bl.a. vundet førstepris ved Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence og Jacob Gade Violinkonkurrencen. Han modtog i 2008 Léonie Sonnings scholarship for unge musikere.
 
www.dacapo-records.dk
/DanielRowland.jpg
 
Daniel Rowland, violinist.
Daniel er en kammermusiker med en brændende passion som har spillet med så forskellige kunstnere son; Ivry Gitlis, Heinz Holliger, Gilles Apap, Marcelo Nisinman, Martin Frost, Elvis Costello and Lars Vogt. Han er en hyppig gæst på de fremmeste internationale musikfestivaler, så som Kuhmo, Risor, Osnabrück and Sonoro.
Han er medstifter og kunstnerisk leder af The Stift International Music Festival i Holland som rundede sin 11. sæson i 2015.
 
www.danielrowland.com
/Florian Willeitner.jpg
 
Florian Willeitner, jazz violin.
Florian er en prisvindende tysk violinist, komponist og arrangør. Han vandt anden prisen ved den Internationale Seifert Konkurrence i 2016 og hans kompositioner opføres ved musikbegivenheder og festivaler overalt i Europa, så som Musikverein Vienna, Festspielhaus Salzburg, Bachfest Stuttgart og ClassicalNEXT 2016.
Han får overvældende anmeldelser verden over i musiktidskrifter, som Downbeat Magazine, Süddeutsche Zeitung og London Jazz News.
Florian har komponeret for og til berømte orkestre og sololister, så som Tonkünstlerorchester Wien, Benjamin Schmid, Georg Breinschmid samt Andreas Hofmeir. Han er lærer ved den tyske stiftelse Stiftung Cusanuswerk.
 
/SaraWallevikSH.jpg
 
Sara Wallevik, violinist, er uddannet hos professor Milan Vitek ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København, Diplomeksamen 1994. Videregående studier hos professorerne Almita og Roland Vamos, Oberlin Conservatory of Music, Ohio, USA. Desuden hos professor Camilla Wicks i New Orleans. Har vundet guldmedalje i Berlingske Tidendes musikkonkurrence og modtog Jacob Gades Pris i 1994. Har spillet talrige kammermusikkoncerter og optrådt som solist i Danmark, Tyskland, Frankrig, Japan, Brasilien og USA. Fra 1990 medlem af Cassiopeia Kvintetten, fra 1993 medlem af Københavns Kammersolister og medlem af Det Kgl Kapel fra 1995. Har desuden medvirket på en række CD’er, både klassiske men også rytmiske med bl.a. Lars Hug, Hanne Boel, Randi Laubek, Sigurd Barrett, Thomas Blachman og Big Fat Snake. Har desuden deltaget i talrige festivals i ind- og udland.
/FlorianKrisper.jpg
 
Florian Krisper, violinist
Valseorkestret "dr.flo" under ledelse af praktiserende læge Mag. Dr. Florian Krisper spiller med den traditionelle 1800-tals Wiener besætning, hvormed Johann Strauss blev verdensberømt. Violinisten er ikke kun koncertmester og solist i samme person (Stehgeiger), men dirigerer også ensemblet, så der kan udvikle sig en særlig forbindelse mellem publikum og musikerne.
Ud over forestillinger i de smukkeste balsale i Wien, såsom Palais Auersperg eller Wiener Hofburg, kan Valseorkestret "dr.flo" også trække på erfaringerne fra en livlig international koncert karriere. Dr. Florian Krisper har med sit ensemble begejstret balgæster i Athen, Bruxelles, Venedig, Hongkong, Rouen, St. Petersborg og sågar på Fejø i 2016.
I henhold til den klassiske Wiener baltradition ligger fokus for repertoiret på danse som vals, polka, march og tango
 
/PabloLlambias.jpg
 
Pablo Llambias, forfatter.
Pablo har gennem årene (1997-2016) modtaget flere legater fra Statens Kunstfont,
et stipendium til Martha’s Vineyard Institute I 2016 og Otto Gelsted Prisen 2008 fra
Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Fremtræder i et væld af nutidige bøger og tidskrifter fra 1997 til idag.
Har fungeret som lærer på Det Rytmiske Musikkonservatorium fra 2012 til idag, leder af Forfatterskolen 2009-2015, underviser i kreativ fortælling på Syddansk Universitet 2006-2009, underviser i prædikskrivning ved Centre for Pastoral Education and Research 2004- idag, lærer i kreativ fortælling på Testrup Højskole,
underviser på Forfatterskolen 2000-2006 samt kommunikations coordinator I Gallerie Mikael Andersen 1991-2000.
 
Anne Elisabeth Lendorf, kunstner.
Det er denne gamle portrætmaleriets kunstart, som i nutiden interesserer og optager mig, fordi mennesker og alt, hvad mennesker har beskæftiget sig med og sat præg på, er af så stor, stor interesse.
Siden 2004 har jeg også arbejdet i keramik, - formgivet dvs. portrætteret specielle praktiske former, se fx den ultimative dryp-fri kande (porcelæn, stentøj eller ler) - - denne kande indeholder mere end 1 liter, så man KAN ha et dækket bord uden firkantede pap-tårne med juice og mælk. Se også portrætter af andre former - store vaser og krukker, nogle over 60 liter - - og alle slags salat-skåle, dej-fade, frugt-fade/dørslag/pasta- eller jordbær-dryptørrere osv.
STILL-LIFES, LANDSCAPES og PHOTOS, - gå på opdagelse under disse knapper også. Og kontakt mig gerne for flere oplysninger - velkommen
www.Atelier-Lendorf.dk
 
 /ensemble-storstroem-symbol-sort kopi.png
 
 
Ensemble Storstrøm er den klassiske musiks fyrtårn i Kulturregion Storstrøm.
Ensemblet spiller koncerter, underviser, formidler, indspiller cd’er, og medvirker ved et stort antal øvrige musikalske arrangementer i og udenfor regionen.
De fem kommuner i Kulturregion Storstrøm står sammen med Statens Kunstfond bag ensemblet, der består af 8 fastansatte topprofessionelle musikere.
Blandt instrumenterne er en harpe, hvilket er med til at give ensemblet
en særlig klang og en unik identitet.
Ensemblet arbejder næsten altid uden dirigent og publikum får derved stærke og
nærværende koncertoplevelser helt tæt på musikerne.
Sammen med Fuglsang Kunstmuseum holder ensemblet til i den nyrenoverede
forpagterbolig KUMUS ved Fuglsang Herregård syd for Nykøbing Falster.
 
 
/Facebook.png     /Instagram.png   /Twitter-logo.png